Tervetuloa mukaan harrastamaan koirasi kanssa!

Koulutuksiin saapuessasi huolehdi, että koirasi on ulkoilutettu ja olette molemmat lihakset lämpiminä valmiina toimintaan. Nuorista koirista saadaan näin ulos ylimääräinen into ja energia, ja koulutuksesta saa näin enemmän irti. Säänmukainen pukeutuminen ohjaajalla ja tarvittaessa myös koiralla parantaa koulutuksessa viihtymistä. Koiralle tulee olla aina koulutuksen jälkeen vettä, joten muista ottaa mukaasi vettä ja kuppi. Muista ottaa vesi mukaan kaikkiin koulutuksiin, sitä ei kaikissa paikoissa ole saatavilla.

Ota koulutuksiin mukaasi hyvä perusasenne, hyväntuulisuus ja rentous helpottaa oppimista ja tekee asiasta koiralle mieluisampaa. Koulutuksessa kiire on kurja kaveri.

Tottelevaisuudessa käytössä on useita eri peruspalkkaustapoja, joista voitte koulutusohjaajan kanssa yhdessä valita koiralle ja itsellesi sopivimman. Eri ohjaajilla on myös erilaisia lähestymistapoja palkkaukseen, pidä mielesi avoimena ja tutustu eri tapoihin rauhassa ja miettien niitten soveltuvuutta omaan harrastukseesi. Osaamisen lisääntyessä ja lajivalinnan tarkentuessa ohjaajat opastavat myös tarvittavien välineiden hankintaan, joten aluksi voit tulla kentälle ihan pannalla ja hihnalla varustautuneena. Flexitalutin on koulutuksessa kömpelö, joten sen käyttöä ei suositella.

Yleiskoulutukset
Järjestämme kaikille roduille avointa yleiskoulutusta Lahdessa, Kärpäsen kaupunginosassa, Löytynmäen koirien koulutuskentällä. Koulutus on perustasoista ryhmäkoulutusta. Tarkoituksena on ohjata osallistujia kouluttamaan koiriaan tavoitteena yhteiskuntaan soveltuva koira.

Yleiskoulutuksiin osallistuvilla tulee olla joko LKK:n jäsenyys tai koulutuskortti. Koulutuskortti on ostettavissa kentältä kouluttajilta. Kortin hinta on 20 € ja se oikeuttaa 10 koulutuskertaan, kortti on voimassa 6 kuukautta ostohetkestä. Koulutukseen voi osallistua koiran kanssa, jonka rokotukset ovat kunnossa, iällä tai rodulla/roduttomuudella ei ole merkitystä. Huomioithan kuitenkin, että kentälle ei pitäisi tuoda juoksuisia narttuja häiritsemään urosten koulutusta.

Yleiskoulutukset pidetään tiistai-iltaisin klo 18. Koulutuksissa olevista tauoista ilmoitetaan tarkemmin niiden varmistuttua (katso sivu “Ajankohtaista”). Talven pakkasraja koulutuksissa on -10 C.

Palveluskoirien koulutus
Lahden Käyttökoira ry edistää palveluskoirarotujen koulutusta ja harrastustoimintaa järjestämällä eri tasoista koulutusta palveluskoiralajeissa. Tarjontaan kuuluu mm. yksittäisiä koulutuspäiviä, lyhyitä kursseja sekä viikoittain harjoittelevia treeniryhmiä.

Tavoitteellista PK-tottista keskiviikkoisin Löytyn kentällä, tiedustelut Terttu Nuutinen, puh. 041 545 2215.

Lisätietoja: Tulevat koulutukset ja kurssit sekä maastolajien kouluttajilta (yhteystietoihin).