Koulutuksiin saapuessasi huolehdi, että koirasi on ulkoilutettu ja olette molemmat lihakset lämpiminä valmiina toimintaan. Nuorista koirista saadaan näin ulos ylimääräinen into ja energia, ja koulutuksesta saa näin enemmän irti. Säänmukainen pukeutuminen ohjaajalla ja tarvittaessa myös koiralla parantaa koulutuksessa viihtymistä. Koiralle tulee olla aina koulutuksen jälkeen vettä, joten muista ottaa mukaasi vettä ja kuppi. Muista ottaa vesi mukaan kaikkiin koulutuksiin, sitä ei kaikissa paikoissa ole saatavilla. Ota koulutuksiin mukaasi hyvä perusasenne, hyväntuulisuus ja rentous helpottaa oppimista ja tekee asiasta koiralle mieluisampaa. Koulutuksessa kiire on kurja kaveri.

Tottelevaisuudessa käytössä on useita eri peruspalkkaustapoja, joista voitte koulutusohjaajan kanssa yhdessä valita koiralle ja itsellesi sopivimman. Eri ohjaajilla on myös erilaisia lähestymistapoja palkkaukseen, pidä mielesi avoimena ja tutustu eri tapoihin rauhassa ja miettien niitten soveltuvuutta omaan harrastukseesi. Osaamisen lisääntyessä ja lajivalinnan tarkentuessa ohjaajat opastavat myös tarvittavien välineiden hankintaan, joten aluksi voit tulla kentälle ihan pannalla ja hihnalla varustautuneena. Flexitalutin on koulutuksessa kömpelö, joten sen käyttöä ei suositella.

Yhdistyksen toiminta on harrastusta, jonka tekemisen puitteet kustannamme myös yhdessä. Lahden Käyttökoirilla on omia maastoja ja harrastustiloja, joiden rahoittamista varten yhdistyksessä on erilaista toimintaa. Osallistuthan myös tähän toimintaan esim. talkoilemalla yhdistyksen nimissä ja/tai osallistumalla koulutusohjaajana tilaisuuksiin. Yhdistyksen käyttöön vuokratuissa tiloissa ja maastoissa noudatamme aina tilan omistajan ohjeita ja sääntöjä tinkimättömästi.
Kaikessa koulutustoiminnassa muista, että koiraharrastajana edustat muulle maailmalle koiraharrastusta, samoin kuin jäsenenä seuraasi. Ole ystävällinen koiralle ja kanssaihmisille, huolehdi koirasi jätöksistä, kytkemisestä ja ohjaamisesta asianmukaisesti. Yhdistyksen liivi päälläsi edustat yhdistystä siinä lähikaupassakin. Ota vastaan uudet tulijat hymyilemällä, osoita, että tämä toiminta on mukavaa ja osallistavaa. Metsälajissa kulje sopusoinnussa luonnon ja luonnonarvojen kansa, muiden metsänkäyttäjien kanssa ja muista tuoda pois kaikki, mitä luontoon vietkin.

Yleiskoulutukset
Järjestämme kaikille roduille avointa yleiskoulutusta Lahdessa, Kärpäsen kaupunginosassa, Löytynmäen koirien koulutuskentällä. Koulutus on perustasoista ryhmäkoulutusta. Tarkoituksena on ohjata osallistujia kouluttamaan koiriaan tavoitteena yhteiskuntaan soveltuva koira.

Yleiskoulutuksiin osallistuvilla tulee olla joko LKK:n jäsenyys tai koulutuskortti. Koulutuskortti on ostettavissa kentältä kouluttajilta. Kortin hinta on 20 € ja se oikeuttaa 10 koulutuskertaan, kortti on voimassa 6 kuukautta ostohetkestä. Koulutukseen voi osallistua koiran kanssa, jonka rokotukset ovat kunnossa, iällä tai rodulla/roduttomuudella ei ole merkitystä. Huomioithan kuitenkin, että kentälle ei pitäisi tuoda juoksuisia narttuja häiritsemään urosten koulutusta.

Yleiskoulutukset pidetään kesäkaudella tiistai-iltaisin ja talvikaudella sunnuntaisin aamupäivällä. Koulutukset ovat tauolla kesällä ja talvella, tauoista ilmoitetaan tarkemmin niiden varmistuttua (katso sivu “Ajankohtaista”). Talven pakkasraja koulutuksissa on -10 C.

Palveluskoirien koulutus
Lahden Käyttökoira ry edistää palveluskoirarotujen koulutusta ja harrastustoimintaa järjestämällä eri tasoista koulutusta palveluskoiralajeissa. Tarjontaan kuuluu mm. yksittäisiä koulutuspäiviä, lyhyitä kursseja sekä viikoittain harjoittelevia treeniryhmiä.

Lisätietoja: Tulevat koulutukset ja kurssit sekä maastolajien kouluttajilta (yhteystiedot tämän sivun alalaidassa).

 

Löytynmäen koirakoulutuskenttä

Keskiviikkoisin koulutuskenttä on itsenäisesti harjoittelevien käytössä, voit toki käydä itsenäisesti harjoittelemassa milloin vain, muistaen, ettei juoksuisia narttuja tuoda kentälle.

Haku (PAHA)

Lue lisää täältä.
Hakuharjoitusten kouluttajat
Terttu Nuutinen puh. 041 545 2215

Metsäjälki

Lue lisää täältä.
Jälkiharjoitusten kouluttajat
Jälkikoulutukset: Terttu Nuutinen

Rally-toko

Lue lisää itseohjautuvasta rally-tokon ryhmästä täältä.
(Ryhmä toimii lähinnä talvikaudella)

 

Koe- ja koulutustoimikunta

Koe- ja koulutustoimikunnan vetäjä Mirka Ekholm, puh. 0404178148, mirka.ekholm @ gmail.com
Pelastuskoiratoiminta: Hanna Rättö, rattohanna @ hotmail.com
Vetolajivastaava: Ritva Saarelma, ritva.saarelma@ saunalahti .fi
Yleiskoulutusten vastaava: Kalevi Jääskeläinen, tkjaaskelainen @ gmail.com

 

Kouluttajat:
Hakukoulutukset: Terttu Nuutinen puh. 041 545 2215
Jälkikoulutukset: Terttu Nuutinen
Pelastuskoirat: Taija Koskenkorva, tkoskenkorva @ hotmail.com
Pk-ryhmät: Kalevi Jääskeläinen, tkjaaskelainen @ gmail.com

 

Muuta koulutustarjontaa voi katsoa Salpausselän kennelpiirin sivuilta.