Yhdistys

”Me allekirjottaneet perustamme täten Lahden Armeijakoirayhdistys-nimisen yhdistyksen, jonka tarkoituksena on koota yhteen palveluskoiriksi sopivien koirarotujen ystävät ja harrastajat…” näillä sanoilla perustettiin 29.09.1931 yhdistys, joka myöhemmin muutti nimekseen Lahden Käyttökoira ry. LKK ry on Suomen toiseksi vanhin toiminnassa oleva ja Salpausselän Kennelpiirin alueen suurin palveluskoirayhdistys. Alunperin 10 herran ”herraseurueesta” on kasvanut vuosien saatossa n. 350 jäsenen aktiivinen palveluskoirayhdistys.

Toiminnan tavoitteena on tarjota palveluskoirakoulutusta, mutta olemme jo vuosia järjestäneet myös ns. yleiskoulutuksia. Yleiskoulutuksiin ovat päässeet kaikki – rotuun, kokoon tai ikään katsomatta. Nykyään on mahdollisuus, melkein koiran kuin koiran suorittaa käyttäytymiskoe, joka osoittaa koiran olevan ”yhdyskuntakelpoinen”. Palveluskoirakokeista kiinnostuneille järjestämme myös maastokoulutuksia eri lajeissa (haku ja jälki).

Toiminnan tukemiseksi järjestämme myös näyttelyitä, kaksi kertaa vuodessa. Jäsenistölle tarjotaan mahdollisuuksien mukaan leirejä, kerhoiltoja/luentotilaisuuksia. Yhdistyksen toiminnan mahdollistaa talkooväki, joita pyrimme vuoden aikana tai sen jälkeen muistamaan ”talkooväen illalla”. Vuosikokous palkitsee vuoden aikana parhaiten menestyneet koirakot.

Yhdistyksellä on johtokunta, jonka jäsenistö keskuudestaan valitsee, toimintaa suunnittelemassa ja toteuttamassa. Puheenjohtajan ja varajäsenten toimikausi on vuosi, muut valitaan kahdeksi vuodeksi kerrallaan. Otamme palautetta ja uusia ideoita mielellämme vastaan.

Yhdistyksestä on kirjoitettu historiikit vuosilta 1931 – 1991 ja 1991 – 2001.